Rondweg Hollandscheveld wordt werkelijkheid

HOLLANDSCHEVELD - Volgende maand gaat na ruim veertig jaar overleg de schop de grond in voor de aanleg van een rondweg in Hollandscheveld.
Gisteravond konden de dorpsbewoners de plannen voor de weg bekijken tijdens een drukbezochte informatie avond in het dorpshuis.

Volgens wethouder Jan Steenbergen zijn de meeste inwoners nu blij met de komst van de rondweg. Toch is er ook kritiek van omwonenden van de Albartsweg. Die kunnen nu snel naar Hollandscheveld via de Langedijk. Maar door de komst van de rondweg moeten zij gaan omrijden: de Langedijk is straks alleen voor fietsers en landbouwverkeer en de Albartsweg krijgt geen aansluiting op de rondweg.

Ruim veertig jaar
De aanleg van die rondweg had heel wat voeten in aarde. Inwoners van het dorp vragen er al veertig jaar om, om de verkeersveiligheid te vergroten en de geluidsoverlast te beperken. Want al het doorgaande verkeer gaat nu midden door het dorp.

Maar er was steeds wel een reden om het toch niet te doen. Zo was er eerst geen geld, later werd de aanleg van de rondweg gekoppeld aan de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein Riegmeer. De plannen werden opnieuw op de lange baan geschoven toen het nieuwe bedrijventerrein er uiteindelijk niet kwam. Bovendien waren niet alle inwoners voorstander van de nieuwe weg. 


Gereed in 2019
Volgens voorzitter Martijn Kuik van de Vereniging Hollandscheveld (dorpsbelangen) zijn de winkeliers inmiddels ook overstag.

Wethouder Jan Steenbergen stelt dat er nu geen belemmeringen meer zijn en dat op 12 februari het startsein kan worden gegeven voor de aanleg van de rondweg. De weg moet in de loop van 2019 klaar zijn.
Deel dit artikel: