Musical Annie M.G. Schmidt, met Willemien Dijkstra, wint vier awards

Willemien Dijkstra speelde mee in de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
Willemien Dijkstra speelde mee in de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
DEN HAAG/SLEEN - De musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is met vier prijzen de grote winnaar geworden van de Musical Awards 2018. De voorstelling, waar Willemien Dijkstra uit Sleen ook in meespeelt, won zowel de prijs voor de beste grote musical als die voor de beste vrouwelijke hoofdrol.
Simone Kleinsma mocht die prijs vanavond in ontvangst nemen voor haar rol van Annie M.G. Schmidt. Op zondag 24 september ging de musical voor het eerst in première.

Dijkstra fan van Annie M.G. Schmidt

Dijkstra zit tijdens de musical met zeven collega's in het ensemble. "Wij vertolken alle kleine rolletjes en worden overal ingezet waar nodig. En omdat we met een kleine groep zijn, is dat op heel veel momenten. Dus ik mag heel veel leuke dingen doen. Ik sta veel op de planken", zei Dijkstra een dag nadat de musical in première ging.

Lees meer: Willemien Dijkstra speelt mee in stuk over Annie M.G. Schmidt: Een heel bijzonder gevoel

Zelf is Dijkstra naar eigen zeggen altijd fan geweest van het werk van Schmidt. "Toen ik klein was werd ik natuurlijk al voorgelezen uit Jip en Janneke en zo. Heel toevallig: ik ben op dezelfde dag geboren als Annie, dus dat ook altijd al een leuke link."

Kranten lovend

De kranten waren een dag na de première lovend over de musical. De Volkskrant schreef over "een feest van herkenning met een perfecte Simone Kleinsma", het NRC noemde de musical "een geslaagd eerbetoon aan de fantasie van Annie M.G. Schmidt" en Trouw vond dat het wat geforceerd lijkt, "maar dan bám!"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.