Werkstraf geëist voor handel in Rituals-pakketten

GRONINGEN - Een 49-jarige man uit Gieten moest vandaag voor de rechtbank verschijnen omdat hij handelde in Rituals pakketten. Deze pakketten zouden gestolen zijn bij de Wedeka in Stadskanaal. De officier van justitie eist vijftig uur werkstraf.
Dit zaak kwam in 2015 aan het licht toen medewerkers van werkvoorzieningsschap Wedeka Rituals-pakketten op Marktplaats zagen staan. Dit waren volgens hen dezelfde pakketten die zij moesten herverpakken. De pakketten gingen daarna naar Denemarken. 

Kofferbak
De man uit Gieten kocht de pakketten van een andere man. Die had ze in een vrachtwagen liggen en zei dat ze van een faillissement uit Duitsland kwamen. De officier van justitie vindt dat de man hier meer door had moeten vragen en beter had moeten weten.   

Twijfels
De advocaat van de Drent zet haar vraagtekens of de pakketten wel of niet gestolen zijn omdat ze overal te koop zijn. "De medewerkers hadden een vermoeden dat de producten van Wedeka afkwamen, feiten zijn er niet."
 
De man zelf is zich van geen kwaad bewust. En zegt: ‘"Het zit mij niet lekker. Al twee jaar niet. Ik had nooit verwacht dat dit er achterweg zou komen."

Uitspraak volgt over twee weken.
Deel dit artikel: