Politie zoekt opnieuw naar vermiste vrouw uit Emmen in duinen bij Castricum [update]

EMMEN/CASTRICUM - De politie in Castricum zoekt vandaag opnieuw naar de vermiste Fiona Meiland uit Emmen. Er wordt gezocht in het duingebied, onder meer met reddingshonden. Dat laat de wijkagent in het gebied weten op Twitter.
Meiland werd op 19 december voor het laatst gezien, toen ze in Heiloo een klooster verliet. De dag ervoor kwam ze voor een zogeheten retraite in het klooster.

Ze zou op 29 december weer thuis moeten zijn, maar ze kwam nooit opdagen. Vermoedelijk heeft ze vanuit Heiloo een bus genomen naar Castricum. Eerder zocht de politie ook al in de duinen en de bossen bij Castricum.

Update 28-01: De wijkagent laat via Twitter weten dat de vermiste vrouw niet is gevonden.'De onzekerheid is slopend'
De moeder van Meiland maakt zich zorgen. "Help ons Fiona in ieder geval een laatste rustplaats te geven, als we haar niet meer levend terugzien. De onzekerheid is slopend. Ze is nu al meer dan vier weken weg", zei ze eerder deze maand.

Meiland zou de laatste jaren vaker zijn verdwenen tijdens periodes van depressie. "Ze ging dan ergens in de natuur zitten." De moeder houdt er rekening mee dat haar dochter door kou en ontberingen is overleden.

Complex voor beschermd wonen
Meiland woont in Emmen in een complex voor beschermd wonen. Ze lijdt aan de botziekte melorheostosis en is daardoor slecht ter been. De vrouw is ongeveer 1.55 meter lang en heeft donkerbruin, kort, krullend haar. Ze was waarschijnlijk gekleed in een blauw-witte rok, blauw/witte trui, witte jas en witte gympen.
Deel dit artikel: