Stelling: ​Mannen kunnen beter zelf hun kleren kopen

De omzetgroei bij mannenkleding groeide met 7,1 procent (Rechten: ANP / Robin van Lonkhuijsen)
De omzetgroei bij mannenkleding groeide met 7,1 procent (Rechten: ANP / Robin van Lonkhuijsen)
ASSEN - De modebranche heeft afgelopen jaar 4,6 procent meer omgezet, de grootste stijging in tien jaar. Dat was voor een groot deel te danken aan mannen. De omzetgroei in mannenkleding was 7,1 procent, becijferde brancheorganisatie INretail.
Bij vrouwenkleding was de groei van de omzet 2,9 procent. De branche moest het wel voornamelijk hebben van verkoop via het internet. Online werd er een kwart meer verkocht. In fysieke kledingwinkels bleef de omzet gelijk.

Stelling

"We zien dat mannen steeds vaker zelf hun kleding halen. En dat ze dan meer uitgeven dan vrouwen die voor hun partner kleding kochten", zegt Edwin Belt van INretail tegen de NOS.
Zo zouden mannen steeds meer bezig zijn met hun uiterlijk en daarom ook meer geld willen uitgeven aan kleding. Wat vind jij? Kunnen mannen beter hun kleding zelf kopen?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat jouw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over de vraag of het Wilhelmina Ziekenhuis Assen onafhankelijk moet blijven. Een meerderheid van ruim 65 procent was het daarmee eens, iets meer dan 34 procent vindt van niet. In totaal stemden 1.852 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl