Veiling bij gemeentewerf Ruinen levert 31.000 euro op

Spullen die geveild werden (Rechten: RTV Drenthe/Hielke Meijer)
Spullen die geveild werden (Rechten: RTV Drenthe/Hielke Meijer)
RUINEN - "De gemeente kan denk ik wel tevreden zijn", zegt Janet Damminga van Onlineveilingmeester.nl over de verkoop van overtollige spullen van de gemeente De Wolden. De veiling sloot maandagavond rond 21.00 uur.
Afgelopen vrijdag hield de gemeente een
waar tientallen kijkers op af kwamen. En daar bleken veel kopers tussen te zitten die meeboden op de site van het veilinghuis. Om de paar minuten sloot de bieding van een kavel. "Maar als er in de laatste minuut nog een bod komt, dan verlengen we de sluitingstijd met vijf minuten om andere bieders nog een kans te geven", verklaart Damminga de werkwijze van de website.
Verslaggever Hielke Meijer was afgelopen vrijdag bij de kijkersdag:
Tientallen bezoekers snuffelden rond op de gemeentewerf in Ruinen

Oude waterpomp: 111 euro

Startprijs voor de 63 kavels was een tientje. Maar bijna alles bracht meer op. Een sneeuwschuiver bijvoorbeeld ging voor 911 euro weg. Een freesbank bracht 691 euro op en een oude waterpomp 111 euro. De zoutstrooiers deden het ook goed met een hoogste bod van 1.751 euro.

Oost-Europa

De gemeente Hoogeveen bracht zeven Ford Fiësta's met als bouwjaar 2007 in. Ook daar werd volop op geboden volgens Damminga. "Mensen weten dat de gemeente het materieel over het algemeen goed onderhoudt. Vandaar dat de prijzen dan wat hoger liggen dan in de handel." De auto's leverden gemiddeld 1.800 euro op.
Er werden ruim 1.600 biedingen gedaan en die komen in dit geval uit tot in Oost-Europa. "Er is ook geboden uit Polen, Hongarije en Roemenië. Mensen daar waren vooral geïnteresseerd in sneeuwschuivers", zegt Damminga.

Toename veilingen

Overheidsveilingen zijn er steeds vaker. Ook de gemeente Aa en Hunze en de gemeente Assen hielden er afgelopen jaar een met een kijkdag. Maar dat gebeurt ook centraal. "In maart hebben we bijvoorbeeld een veiling in Heerenveen waaraan alle overheidsinstellingen kavels kunnen inbrengen. Waterschappen, Staatsbosbeheer, gemeenten en provincies kunnen dan hun overtollige spullen inbrengen", aldus Damminga.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.