Stelling: Fietsprovincie Drenthe moet het WK Wielrennen krijgen

Moet Drenthe, als fietsprovincie, het WK Wielrennen krijgen? (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
Moet Drenthe, als fietsprovincie, het WK Wielrennen krijgen? (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
ASSEN - Profrenner Bauke Mollema en oud-wielrenner Gert Jakobs uit Emmen worden ingezet als ambassadeur om het WK Wielrennen in 2023 naar Drenthe en Groningen te halen.
"Als je ziet hoeveel mensen d'r op de baan waren bij de start van de Vuelta in 2009 op het TT Circuit in Assen, dat is toch geweldig? Dat moeten we weer hebben. In Drenthe wordt ontzettend veel gedaan op fietsgebied. Op basisscholen helpen ze kinderen al op de fiets met clinics. Dit is dé uitgelezen kans natuurlijk voor Drenthe als fietsprovincie, om dit WK binnen te halen", zegt Jakobs.
Oud-schaatsster Renate Groenewold zet zich namens de Stichting Cycling Championship Northern Netherlands eveneens in voor het WK Wielrennen in Drenthe. Volgens Groenewold was de Internationale Wielerunie, de UCI, al onder de indruk van Drenthe en "als je dan kan laten zien dat er ook nog een berg is waar straks op gerecreëerd kan worden, is dat nog mooier", refereert zij aan de VAM-berg.
Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het binnenhalen van het WK. "De begroting is klaar en we weten nu dat het ongeveer 15 miljoen euro gaat kosten. Er worden nu stappen gezet om het bedrijfsleven en daarna ook de bevolking bij de plannen te betrekken", aldus Groenewold.

Stelling

Wat vindt u? Moet Drenthe, als fietsprovincie, het WK Wielrennen krijgen?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat jouw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over het kopen van kleding door mannen: Mannen kunnen beter zelf hun kleren kopen. Een meerderheid van ruim 74 procent was het daarmee eens. Er stemden 1.300 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl