Hekken rond Asser Gouverneurstuin worden teruggeplaatst

Hekwerkgouverneurstuin1
Eén van de eerste delen van het hekwerk wordt teruggezet © RTV Drenthe
De originele hekken van de Gouverneurstuin in Assen worden deze week weer teruggeplaatst. Het hekwerk rond het park was afgelopen zomer weggehaald, omdat het dringend toe was aan een opknapbeurt.
"De onderkant was echt slecht", zegt smid Wessel Kwint die de restauratie uitvoerde. "Sommige delen waren zo verrot dat het hek zweefde. Dat was echt toe aan vervanging." Nu hebben alle delen een nieuwe laag zwarte verf gekregen. De muurtjes waarop het hek staat, zijn ook opgeknapt.

Aan elkaar gelast

Samen met een compagnon zet Kwint de losse hekdelen weer op hun plek en laat ze aan elkaar lassen. Tegen het eind van de week moet het hekwerk er weer staan. "Het is een leuke opdracht. Het is best een grote klus voor mij", zegt de zelfstandig werkende smid. "Het is een uitdaging om alles in goede banen te leiden."
De toegangspoort van de Gouverneurstuin is nog niet klaar. Die wordt op zodanige wijze aangepast dat hij weer precies tussen de hekwerken aan beide zijden past. Wanneer dat klaar is, is nog onbekend.
Hekken gouverneurstuin worden teruggeplaatst

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.