Stelpstra en Munniksma reageren op kampbeul-pamfletten: Laf en respectloos

BEILEN/ANNEN - De Drentse gedeputeerde Tjisse Stelpstra en Rein Munniksma uit Annen gaan aangifte doen na de vondst van beledigende pamfletten op verschillende plekken in Drenthe en Groningen.
Stelpstra en waarnemend burgemeester Munniksma van Midden-Groningen staan op de pamfletten afgebeeld als nazi-kampbeulen. De protestpamfletten doken onder meer op in Assen, Annen en Beilen.
Stelpstra ontdekte de afbeeldingen vanochtend in zijn woonplaats Beilen toen hij naar de kerk ging. "Mensen die zoiets doen, zijn volledig respectloos bezig", zo reageert hij. "Dit is van zo'n laag niveau, alle tijd die ik er aan besteed, is zonde."

Windmolenprotest

De pamfletten lijken afkomstig te zijn van tegenstanders van windmolens. "Het gaat over wind. Qua protesten leek het even rustiger, maar het schijnt nu weer op te laaien, dat vind ik erg jammer. En het is zeker jammer voor de mensen die wel een normaal debat willen voeren."
Munniksma, oud-gedeputeerde in Drenthe, sluit zich hierbij aan: "Tegenstanders van het windmolendossier hadden al aangekondigd meer in de privé-sfeer aan te zullen vallen. Daar is dit dan blijkbaar een voorbeeld van. Maar dit kan echt niet, daarom heb ik al aangifte gedaan." Meer woorden wil de Groningse burgemeester er niet aan vuil maken.

Privégegevens

Gedeputeerde Stelpstra wilde eerst nog nadenken over het doen van aangifte. "Ik vind dit zo laf, zonder een afzender erbij. Maar men zet er wel privégegevens van mij in zoals mijn nummer. Uiteindelijk schrijft de gedeputeerde later op de dag op Twitter: ''Inmiddels besloten ook aangifte te doen tegen laffe pamfletten''.

Politieonderzoek

In onder meer Assen en Annen is de politie inmiddels bezig met het weghalen van de pamfletten en sporenonderzoek. Ook worden buurtbewoners gevraagd of zij iets hebben gezien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl