Stelling: Het is nodig dat er een behandeling komt voor socialemediaverslaving

Moet een socialemediaverslaving erkend worden?(Rechten: ANP / Lex van Lieshout)
Moet een socialemediaverslaving erkend worden?(Rechten: ANP / Lex van Lieshout)
ASSEN - Verslavingsdeskundigen vinden dat er een erkende behandeling moet komen voor mensen die verslaafd zijn aan sociale media. Dat is nu nog niet zo, waardoor mensen die dwangmatig op hun smartphone zitten te kijken buiten de boot vallen.
Zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van mensen met een verslaving aan sociale media nu nog niet. In het
zegt Zorginstituut Nederland dat er meer onderzoek nodig is om de problemen te erkennen als verslaving.
Verslavingsklinieken zien volgens de krant dat er patiënten zijn die continue online gaan, terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet willen. "Ik wil niet meteen alles een verslaving noemen, maar er ontstaan wel problemen door", vertelt klinisch psycholoog Ando Rokx.

Stelling

Wat vind jij? Moet dwangmatig socialemediagebruik het label 'verslaving' krijgen zodat behandelingen vergoed worden, of is het (nog) te vroeg om de problemen als verslaving te erkennen?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat jouw reactie achter op
.

Vorige stelling

Vrijdag vroegen we of Ronald Koeman de redder van het Nederlands elftal is. Iets minder dan de helft van de stemmers denkt dat Koeman Oranje weer uit het slop gaat trekken. 51 procent denkt niet dat Koeman het Nederlands elftal zal redden. In totaal stemden er 1.603 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl