Streep door Drents Gasberaad

ZUIDLAREN - Het Drents Gasberaad gaat niet door. Dat meldt John Franke, een van de initiatiefnemers. "We wilden politiek neutraal blijven, maar dat lukte niet."
Het Gasberaad was afgelopen week veel in het nieuws. Een jaar geleden ontstond het
om een vereniging op te richten waar mensen met aardbevingsschade samen in konden optrekken om hun gelijk te krijgen bij de NAM. Vorige week veranderde de naam en insteek, het werd: Platform Mijnbouwschade. Een paar dagen later zou het Drents Gasberaad los van dit Platform verder gaan en nu besluit het Drents Gasberaad zichzelf helemaal op te heffen.

Steeds politieker

Franke: "We hebben het afgelopen weekend volop in het nieuws gestaan met het Drents platform en hadden goed contact met het Groninger beraad. Daar hebben we gisteren en vandaag mee gesproken. Het Groninger beraad is politiek onafhankelijk en het werd duidelijk dat de Drentse variant dat ook moest zijn."

Lees meer: Leefbaar Tynaarlo wil een belangenvereniging voor Drenten met aardbevingsschade

Franke is lid van de lokale partij Leefbaar Tynaarlo, maar wilde in het Drents Gasberaad politiek onafhankelijk zijn. "Ik was van mening dat de discussies steeds politieker werden. En dat politieke behangetje was niet goed. In onze ogen moest het neutraal blijven."

Lees meer: Drentse belangengroepen aardbevingsschade: Geen ruzie, wel apart verder

Het idee van het Drents Gasberaad blijft in een mindere mate bestaan en wordt opgenomen in Platform Mijnbouwschade Drenthe van Nico Broekema uit Emmen. Broekema is betrokken bij het overlegplatform NAM-schade Emmen. "We hebben maar één doel en dat is een goed schadeprotocol voor alle Drenten te ontwikkelen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl