Lentis sluit zich aan bij aangifte tegen tabaksproducenten

Lentis doet ook aangifte tegen tabaksproducenten (Rechten:pixabay)
Lentis doet ook aangifte tegen tabaksproducenten (Rechten:pixabay)
ASSEN - Zorgorganisatie Lentis, met vestigingen in Zuidlaren, Hoogeveen en Emmen sluit zich aan bij de aangifte tegen tabaksproducenten van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (AvL). Ook het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Dr. S. van Mesdag in Groningen steunt de aangifte.
Corstiaan Bruinsma, psychiater en lid Raad van Bestuur van Lentis en de FPC Dr. S. van Mesdag: “Het vele roken is de belangrijkste reden dat onze patiënten gemiddeld twintig jaar korter leven. Velen halen hun zestigste niet", zegt hij.
"Therapie slaat minder aan en medicatie werkt minder. Andere verslavingen zoals die aan alcohol en drugs zijn veel moeilijker te behandelen. En onze medewerkers lopen grote risico’s door het vele roken van onze patiënten.”
Eerder sloot het UMCG zich al aan bij de aangifte. Drentse ziekenhuizen zijn overwegend positief over de aangifte, maar sluiten zich er vooralsnog niet bij aan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl