Stelling: Het is terecht dat er ook dienstplicht voor vrouwen is

Mits de dienstplicht komt,
moeten ook de vrouwen verplicht aan de bak (Rechten:pixabay.com)
Mits de dienstplicht komt, moeten ook de vrouwen verplicht aan de bak (Rechten:pixabay.com)
ASSEN - Mocht de dienstplicht weer worden ingevoerd, dan zijn de vrouwen in Nederland ook verplicht om hun land te dienen.
Dat meldt
. Op dit moment is de actieve dienstplicht nog niet van kracht. Deze bestaat wel, maar de opkomstplicht is sinds 1997 opgeschort. Mocht deze weer worden ingevoerd, dan zullen ook vrouwen, vanaf zeventien jaar, een oproep krijgen van Defensie.
Het idee achter de wijziging is dat Nederland streeft naar gelijkheid tussen man en vrouw. Om dit door te trekken, moeten vrouwen net als het andere geslacht in militaire dienst. Minister-president Mark Rutte: "Bij gelijke rechten horen gelijke plichten".

Stelling

Wat vind jij? Is het goed dat er ook in dit geval geen onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen, of slaat de overheid nu door?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat jouw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over de griepprik voor leraren: Leraren moeten verplicht een griepprik krijgen. In totaal stemden er 2.068 mensen. 72 procent van hen was het oneens met de stelling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl