Drentse vaas op kantoor van burgemeester van Olympisch dorp in Pyeongchang

Jeroen Bijl overhandigt de vaas (Rechten: ANP/Koen van Weel)
Jeroen Bijl overhandigt de vaas (Rechten: ANP/Koen van Weel)
NIEUW BUINEN - De burgemeester van de Zuid Koreaanse stad Pyeongchang heeft hoogstwaarschijnlijk een souvenir van Drentse makelij in zijn kantoor staan. Een vaas in de vorm van Nederland en gemaakt in Nieuw Buinen.
Zeker is het natuurlijk niet waar de vaas terecht is gekomen. Deze week werd de Nederlandse Olympische ploeg ontvangen door de tijdelijk burgemeester van het Olympisch dorp, Kim Ki-Hoon. Chef de mission van de Nederlandse ploeg, Jeroen Bijl overhandigde daarbij een cadeau. Een vaas in de vorm van Nederland. Deze vaas is gemaakt door Royal Goedewaagen in Nieuw Buinen.
Voor directeur Yvonne Kooi van Royal Goedewaagen komt het nieuws als een verrassing. "Het is altijd een verrassing waar de vaas terecht komt. We weten ook niet wie de vaas bestelt." Maar trots is ze er wel op. Kooi heeft een plan. "Ik ga kijken of we voor de winnaars een vaas kunnen maken met de Olympische ringen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl