Ensing komt net tekort voor overwinning in Amsterdam

MARATHONSCHAATSEN - Janneke Ensing uit Gieten is tweede geworden tijdens de veertiende wedstrijd om de Marathon Cup. De rijdster van Speelman-Haak kwam in het Olympisch Stadion in Amsterdam net tekort om Lisa van der Geest voorbij te steken.
Ensing maakte in de slotfase serieus jacht op de eenzame koploper. De Drentse kwam rondje voor rondje dichterbij, maar uiteindelijk hield Van der Geest voldoende marge over om de wedstrijd te winnen. Achter Ensing eindigde Manon Kamminga, een ploeggenote van de winnares, als derde.
Van der Geest kroonde zich eind januari in Oostenrijk tot Nederlands kampioene op natuurijs. Ze was op de Weissensee na tachtig kilometer de snelste in de massasprint.

Stroetinga wint bij de mannen

De wedstrijd bij de mannen op de Coolste Baan van Nederland werd gewonnen door Arjan Stroetinga. Hij liet in de sprint Robin Snoek en Chrispijn Ariëns achter zich. Met nog dertig rondes te gaan ontstond een kopgroep van elf man die één ronde voorsprong pakte op het peloton.

Berga vijfde

In die kopgroep ook Ingmar Berga uit Hoogeveen. Hij had al veel kruit verschoten tijdens de wedstrijd. Hij sprong vaak mee met demarrages en reed veel gaten dicht. Hij was de beste Drent en sprintte naar de vijfde plaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl