'Rondweg Hollandscheveld enorm belangrijk voor de veiligheid'

HOLLANDSCHEVELD - Het is een historische dag voor Hollandscheveld. Na veertig jaar praten is vanochtend begonnen met de aanleg van een rondweg om het dorp.
Om tien uur stak wethouder Jan Steenbergen samen met enkele inwoners van Hollandscheveld de schop in de grond.
"Ik vind ook dat we nu echt aan de slag moeten, want Hollandscheveld heeft die rondweg gewoon nodig. Voor de veiligheid is het enorm belangrijk", aldus Steenbergen. Inwoners vragen al jaren om de rondweg, die de verkeersveiligheid moet verbeteren en geluidsoverlast in het dorp moet tegengaan.
Lees meer: Rondweg Hollandscheveld wordt werkelijkheid
Geld anders besteed
"Dat het veertig jaar heeft geduurd, had meerdere oorzaken. Soms was er geen geld, soms was de politiek er niet rijp voor en soms was er wel geld, maar besloot de gemeenteraad dat geld aan iets anders uit te geven", zegt Steenbergen. "Ook is een tijdje gewacht op de aanleg industrieterrein Riegmeer, maar dat is er nog steeds niet."

Nog een kleine hobbel

Voor de aanleg van de rondweg kan worden afgerond, moet ondertussen bij de rotonde aan de Riegshoogtendijk nog een bestemmingsplan gewijzigd worden. "Maar ik verwacht dat we dat dit jaar kunnen afronden", zegt de wethouder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl