Celstraf voor aanval op agenten bij seksclub

De auto waarin de broers zaten (Rechten: Persbureau Meter)
De auto waarin de broers zaten (Rechten: Persbureau Meter)
ASSEN/EES - De 34-jarige man die een agent probeerde te wurgen op een parkeerplaats bij een seksclub in Ees heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen van anderhalf jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
De 31-jarige broer van de hoofdverdachte kreeg een gevangenisstraf van een jaar opgelegd, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Wegens rijden onder invloed krijgt hij een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. De mannen stonden terecht voor een vechtpartij
.
Naast de gevangenisstraf moeten de broers allebei verplicht een cursus volgen over alcohol en geweld. Bovendien moeten de mannen een schadevergoeding betalen aan de twee betrokken agenten. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van vier jaar tegen de hoofdverdachte en 18 maanden tegen zijn broer.

Lees meer: OM eist vier jaar cel voor man die agent aanviel op parkeerplaats seksclub Ees

De mannen zaten in een auto die werden aangehouden, omdat de politie vermoedde dat de bestuurder had gedronken. De jongste broer wilde niet meewerken aan de alcoholcontrole waarna de situatie escaleerde. Een van de agenten zag zich zelfs genoodzaakt zijn dienstwapen te gebruiken, omdat zijn collega bijna werd gewurgd.
De verschillen tussen de straffen voor de broers zijn minder groot dan de officier van justitie eiste, omdat de rechtbank vindt dat beide mannen verantwoordelijk zijn voor de ontstane situatie. De rechtbank nam in haar oordeel mee dat de impact van geweld op politiemensen wordt onderschat. De betrokken agenten hebben psychisch nog steeds last van de gebeurtenissen die avond.

Reactie verdachte

Advocaat Tineke Pieters laat weten dat haar cliënt, de 34-jarige man, zich kan vinden in de uitspraak. "Hij weet ook dat hij fout zat en heeft ook op de zitting al aangegeven dat dit niet de bedoeling was."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.