Man (39) opgepakt voor kofferbakmoord Stieltjeskanaal

EMMEN/STIELTJESKANAAL - De politie heeft vanochtend een 39-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zogenaamde kofferbakmoord in Stieltjeskanaal.
Op 31 maart vorig jaar werd de 31-jarige Ralf Meinema uit Klazienaveen dood in de kofferbak van zijn auto gevonden. De auto lag half in het Stieltjeskanaal. Wat de aanleiding was voor de moord is nog steeds een groot raadsel.

Rietlanden

De man die vanmorgen thuis werd aangehouden, woonde volgens bronnen van RTV Drenthe op een woonwagenkampje aan de Gierzwaluw in de Emmer wijk Rietlanden. In die wijk werd in de nacht voor de moord het laatste signaal opgevangen van de mobiele telefoon van Ralf Meinema.
Lees meer: Moord op Ralf Meinema omgeven door raadsels De politie vroeg vorige week via verschillende media opnieuw om aandacht voor de kofferbakmoord. Onder andere het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak. Na de uitzending kwamen zo'n tachtig tips binnen. Die informatie in combinatie met rechercheonderzoek leidde tot de aanhouding in de woning van de man uit Emmen.

Gouden tip

Justitie loofde een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip in deze zaak. Woordvoerder Sylvia Sanders van de politie Noord-Nederland kan nog niet zeggen of het geld wordt uitgekeerd:. "Het onderzoek is nog in volle gang, eerst moet beoordeeld worden of er een gouden tip is."
De politie sluit meer aanhoudingen niet uit, omdat vermoed wordt dat er meer mensen betrokken waren bij het dumpen van de auto.
De verdachte blijft voorlopig vastzitten voor verhoor.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl