Stelling: Ik wil vaker een knuffel

Ik wil vaker een knuffet (Rechten: ANP/Roos Koole)
Ik wil vaker een knuffet (Rechten: ANP/Roos Koole)
ASSEN - Het is vandaag Valentijnsdag, dag van de liefde. Sommige mensen krijgen een kaartje of bloemetje van een stille aanbidder en sommige geliefden geven elkaar een romantische verrassing.
Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Vooral onder ouderen is eenzaamheid een groot probleem. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat één op de zeven bewoners van een verzorgings- of verpleeghuis romantisch of seksueel contact mist. Ze zouden vaker aangeraakt willen worden.
Of, zoals een oudere vrouw het in een reportage op Radio 1 zegt: "Het gemis is soms zo heftig dat het pijn doet in je hele lichaam."

Stelling

Hoe is dat met u? Mist u lichamelijk contact? Zou u ook vaker aangeraakt willen worden, of heeft u daar geen behoefte aan?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat jouw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Stelling

Gisteren ging de de stelling over de inmiddels ex-minister van buitenlandse zaken: Halbe Zijlstra is niet meer serieus te nemen. Meer dan 92 procent van de stemmers is het daar mee eens. In totaal brachten 2.903 mensen een stem uit

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.