Staande ovatie voor 'De Kinder van Vrees'

VRIES - Een staande ovatie gisteravond voor de muziekvoorstelling 'De Kinder van Vrees'. Een fictief theaterstuk dat is geïnspireerd door de vondst van 153 kinderlijkjes bij de Bonifatiuskerk in Vries.
De voorstelling wordt gespeeld door de theatergroep E Poi uit Taarlo en er is muziek van de Want2Swing Bigband uit Assen. “Ik ben geboren hier in Vries. Ik kom hier vandaan en dus wilde ik iets doen hier in deze oudste kerk van Vries met een heel mooi mysterie rondom 153 kinderlijkjes", zegt regisseur Bert Rossing.
Tijdens een restauratie van de Bonifatiuskerk in 1947 werden de kinderlijkjes gevonden. De kinderen zijn waarschijnlijk duizend jaar geleden begraven bij de kerk.

Gekke personages

In de voorstelling zit een keur aan gekke personages die allen met elkaar in de clinch liggen. De Vrouwen van Toen en Nu hebben het aan de stok met een Duitse professor en een dorpeling die een gat wil graven bij de kerk voor het aanleggen van glasvezel. De gekke professor heeft het ondertussen voorzien op het pasgeboren kindje van een ander personage.

Enthousiast

De voorstelling begint bij het gemeentehuis in Vries en gaat dan richting de Bonifatiuskerk. Het publiek reageerde na afloop enthousiast. “Het was mooi!. De muziek, acteurs. Echt goed voor elkaar”, zegt een van de bezoekers. “Ik vond het interessant en ik heb genoten", zegt een ander.
De voorstelling is nog drie dagen te zien. De voorstelling van vrijdag is net als de première uitverkocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl