FC Emmen mengt zich in titelstrijd na zege op De Graafschap

VOETBAL - FC Emmen mengt zich na vanavond helemaal in de strijd om het kampioenschap van de Jupiler League. Door een 5-2 zege op De Graafschap en de 4-1 nederlaag van koploper NEC bij MVV is de achterstand op de nummer 1 nog maar 5 punten.
Ook in de strijd om de 3e periodetitel deed de Drentse club uitstekende zaken. De formatie van trainer Dick Lukkien bezet na vanavond alleen de koppositie in die strijd met 15 punten uit 5 duels. FC Dordrecht volgt met FC Volendam op drie punten. In de periode zijn nog vier duels te spelen.

2-2 bij rust

In de eerste helft vielen de doelpunten als rijpe appelen. Emmen kwam via Alexander Bannink (zijn 7e goal van het seizoen) na 11 minuten op voorsprong, maar daarna raakte de thuisclub de grip kwijt en werd het met name verdedigend slordig. De Graafschap profiteerde gretig en via Daryl van Mieghem en Tarik Tissoudali (via Veendorp) gingen de Doetinchemers erop en erover. FC Emmen was even aangeslagen, maar rechtte op tijd haar rug en kwam nog voor rust op 2-2 door een eigen goal van Lars Nieuwpoort.

Tactische omzetting

Lukkien was niet ongelukkig met de 2-2 ruststand, gaf hij na afloop aan. In de tweede helft sommeerde hij zijn ploeg De Graafschap vooral via de zwakkere rechterkant te laten opbouwen. Het bleek dé sleutel naar succes, alhoewel de Drentse club na rust ook de meeste duels won en zeer balvast was. De Graafschap werd niet meer gevaarlijk en het wachten was op de 3-2.

Nick Bakker

De 3-2 viel twintig minuten voor tijd. Nick Bakker kopte binnen na een corner van Anco Jansen, die keurig met het hoofd werd teruggelegd door Tim Siekman. Het was voor Bakker de derde treffer van het seizoen.
Schitterende goals
De goal van Bakker bleek een fikse tik op de neus voor De Graafschap. FC Emmen rook bloed en via Alexander Bannink, na een heerlijke pass van invaller Mario Bilate, werd het 4-2. Een andere invaller, Norair Mamedov, zorgde voor een perfect slot in De Oude Meerdijk door schitterend de 5-2 binnen te schieten.