Video: Lentekriebels bij de kerkuilen

Het is nog wat vroeg, maar de kerkuilen in de schuur van Otto Willem Eleveld hebben last van lentekriebels. De cameraval die Eleveld in zijn schuur heeft hangen, legde het paringsritueel vast.
Normaal gesproken begint de broedperiode in maart en april en duurt tot ver in het najaar. Hoeveel eieren en kuikens er komen hangt sterk samen met de hoeveelheid veldmuizen die dat jaar leven.
Veldmuizen zijn een belangrijke voedselbron voor de kerkuilen. Als er veel veldmuizen zijn, kan een kerkuil wel twaalf eieren leggen. Gemiddeld bestaat een legsel uit vier tot zeven eieren.

Otter neemt wraak op cameraval

Vorige week zagen we hoe een otter de cameraval van Peter Venema aanviel. Een paar weken daarvoor had Venema beelden van een otter die een bever uitdaagde online gezet. En blijkbaar was de otter daar niet van gediend.
Heb je ook een leuk natuurfilmpje en wil je die met ons delen? Dat kan via dit formulier. Of word lid van de Facebook-groep Jouw ROEG! en deel je video daar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.