Zeventig ouderen doen fitheidstest Alteveer-Kerkenveld

ALTEVEER/KERKENVELD - Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld heeft vandaag samen met sportfunctionarissen van de gemeente De Wolden een fitheidstest voor lokale ouderen georganiseerd. Door middel van diverse metingen en testen werd de gezondheid van 60-plussers op de proef gesteld.
"De deelnemers doen ongeveer tien verschillende testen. Dit zijn onder andere loop-, handvaardigheid- en krachtoefeningen. Na afloop bespreken de deelnemers hun resultaten met de fysiotherapie en de medische specialisten. Vervolgens kunnen de ouderen zich inschrijven voor activiteiten zoals wandelen en zwemmen. Op deze manier worden de deelnemers nog fitter dan dat ze al waren", aldus Roel Bruins, voorzitter van het Plaatselijk Belang.
"Mochten er afwijkingen zijn in het lichaam, kom je hier snel achter tijdens de test", vertelt deelneemster Geke Bakker. Samen met haar kennissen van de gymnastiek legt zij het traject af om een beeld te krijgen van hun conditie. Ongeveer zeventig ouderen uit de omgeving gaven gehoor aan de uitnodiging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl