Stelling: Ik voel me onveilig op de fiets

27 procent van de Nederlanders voelt zich onveilig op de fiets (Rechten: Hjalmar Guit/RTV Drenthe)
27 procent van de Nederlanders voelt zich onveilig op de fiets (Rechten: Hjalmar Guit/RTV Drenthe)
ASSEN - Vele fietsers voelen zich niet prettig in het verkeer. Uit een onderzoek van de ANWB onder 22.000 leden blijkt dat 27 procent van hen zich niet veilig voelt op de fiets.
De ANWB deed
in 28 Nederlandse gemeenten, waaronder in de Drentse gemeenten Assen en Emmen. Assen komt er relatief goed uit. 20 procent van de deelnemende ANWB-leden voelt zich onveilig op de fiets. In Emmen is dat percentage hoger: daar voelt 26 procent van de deelnemers zich onveilig op de fiets. Het meest onveilig voelen Amsterdammers zich op de fiets.
In Nederland zijn we trots op alle faciliteiten voor fietsers. Maar er zijn genoeg gevaarlijk kruisingen, hobbels en gaten in fietspaden en stukken waar je de weg moet delen met automobilisten. Hoe veilig voel jij je op de fiets?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat jouw reactie achter op
.

Stelling

Gisteren vroegen we of elke agent een taser moet krijgen. Bijna 78 procent van de stemmers is het hiermee eens. In totaal brachten 1.816 mensen een stem uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl