Vlijm stopt bij Hurry-Up: Misschien wel een jaartje thuis

HANDBAL - Martin Vlijm is bezig aan zijn laatste maanden als trainer/coach van Hurry-Up. De oefenmeester, die met de club uit Zwartemeer gisteren in Aalsmeer de laatste 8 in de nationale beker bereikte, denkt na over een sabbatical.
"Een jaartje zonder handballen misschien. Ik ben nu negen jaar van huis om trainer te kunnen zijn bij Volendam, BEVO en Hurry-Up. Ik heb heel veel leuke dingen meegemaakt, maar ik merk dat ik graag weer eens thuis wil zijn."

Smalle selectie

Ook is algemeen bekend dat Vlijm al sinds zijn komst, in de zomer van 2016, ontevreden is over de mogelijkheden die hij heeft bij de club uit Zwartemeer. Zijn mening stak hij niet onder stoelen of banken. "Ik wil graag trainen met mijn spelers, maar we kunnen niet doen wat nodig is om te ontwikkelen. We hebben al twee jaar niet genoeg spelers, daardoor kun je niet zoveel trainen want anders maak je de groep kapot", zei de oefenmeester een dikke maand geleden.

'België of Duitsland'

Een jaartje zonder trainen en coachen is op dit moment een serieuze optie, maar Vlijm sluit een nieuw avontuur over de landsgrenzen niet uit. "Als ik doorga dan wordt het in België of Duitsland."

Afscheid nemen met een prijs

Vlijm, die vorig seizoen in drie halve finales stond met de Drentse club (in de strijd om de Europacup, de beker en de landstitel), hoopt met een prijs afscheid te nemen. "In de beker moet je drie duels winnen om in de finale te staan én de eerste wedstrijd is binnen. Maar er zijn meer ploegen die die prijs graag willen pakken."

Alle ballen op de beker

Aan het begin van het seizoen sprak Vlijm ook al uit om dit seizoen vol in te zetten op het winnen van de beker, omdat het mislopen van de bekerfinale vorig seizoen toch wel erg pijnlijk was en een smet op een verder prachtig jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl