ChristenUnie: 'Norgerhaven weer vullen met gedetineerden'

VEENHUIZEN - Het kabinet moet alle mogelijkheden onderzoeken om de gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen open te houden. Dat zegt Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie.
"Denk aan het overplaatsen van gedetineerden die elders in het land zitten. Maar denk ook aan het maken van afspraken met andere landen zoals dat net met Noorwegen is gebeurd", aldus het Kamerlid. "We zullen het kabinet oproepen om die mogelijkheden te onderzoeken."

Werkbezoek

Van der Graaf bracht vanmiddag een al eerder gepland werkbezoek aan Veenhuizen. Ze sprak met personeel van de gevangenis en met burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld.
Lees meer: We zetten alles op alles om Norgerhaven open te houden
Eerder deze week werd bekend dat de Noorse gevangen na drie jaar uit Veenhuizen vertrekken. Om Norgerhaven open te houden, moet een andere invulling gevonden worden voor de gevangenis. Penitentiaire Inrichting Veenhuizen is belangrijk voor de werkgelegenheid in het noorden, er werken 450 mensen.
Verantwoordelijk minister Sander Dekker liet woensdag weten dat hij gaat onderzoeken wat de mogelijkheden voor Norgerhaven zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl