Eerste schaatsers gespot op Paterswoldsemeer

PATERSWOLDE - Op het Paterswoldsemeer zijn vanochtend de eerste schaatsers gespot, terwijl schaatsen op open water momenteel sterk wordt afgeraden. Het ijs is nog onbetrouwbaar.
"Nee, ik ben helemaal geen schaatser", vertelt één van de schaatsers aan
. "Ik heb geen touw of iets dergelijks bij me, maar er zijn hier genoeg mensen die me kunnen redden. Als er drie mensen bij elkaar stilstaan op het ijs vertrouw ik het wel."
Her en der wordt ook op ondergelopen stukken land geschaatst, zoals op het Dwingelderveld.

Windwakken

Het water in het Paterswoldsemeer richting Groningen ligt nog volledig open. "Gisteren lag het aan de noordkant van het meer open. Dat is een groot windwak. We hebben door de harde wind kabbelend water en dat betekent dat het niet dicht gaat. Ook op het Zuidlaardermeer zijn nog veel windwakken. Ik denk dat we woensdag pas veilig kunnen schaatsen", aldus RTV Drenthe-weerman Roland van der Zwaag.

Noordlaren nog dicht

Op de ijsbaan van Noordlaren kan nog niet geschaatst worden. Vannacht werd er wel gesproeid, maar dat leverde nog geen begaanbare ijsvloer op. Bovendien doet de volop aanwezige zon de ijslaag vandaag geen goed.
De komende nachten daalt de temperatuur opnieuw flink en is er kans op matige vorst, rond -7 tot -9 graden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl