Moordenaar Marcel Hoogerbrugge was niet uit op geld [update]

De politie denkt dat Hoogerbrugge zijn moordenaar heeft gekend (Rechten: Politie - bewerking: RTV Drenthe)
De politie denkt dat Hoogerbrugge zijn moordenaar heeft gekend (Rechten: Politie - bewerking: RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - De moordenaar van Marcel Hoogerbrugge was er waarschijnlijk bewust op uit om zijn slachtoffer iets aan te doen, meldt de politie vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.
"Dat is iets waar we zeker rekening mee houden", zegt politiewoordvoerder Ron Reinds. "Het lijkt er zelfs op dat Marcel zijn moordenaar gekend moet hebben." De politie zit nog altijd met een aantal vragen rond de dood van de Hoogevener.
Update 21.55 uur: De politie laat weten dat er sinds de uitzending van Opsporing Verzocht van vanavond zes tips zijn binnengekomen. "Deze tips worden nader onderzocht."

Roofmoord

De politie gaat niet uit van een roofmoord. "Er lijkt niets noemenswaardigs uit huis te zijn meegenomen. Er is niet gezocht in huis, niets overhoop gehaald… Dus het was de dader of daders niet te doen om geld of andere spullen van Marcel", aldus Reinds. De dader is hoogstwaarschijnlijk door Hoogerbrugge zelf binnen gelaten.

Onderzoek

Het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 49-jarige Marcel Hoogerbrugge loopt al ruim twee maanden. Hij werd op 20 december vorig jaar dood aangetroffen in zijn appartement opbedrijventerrein De Wieken. De politie lijkt nog altijd geen spoor van de dader of daders te hebben.
Bovendien is ook nog altijd niet duidelijk wanneer Hoogerbrugge is vermoord. De politie vermoedt dat hij tussen zondagavond 17 en dinsdagavond 19 december is gedood. Op zondagmiddag is Hoogerbrugge nog te zien op camerabeelden in een supermarkt. Uit sectie op zijn lichaam blijkt dat hij al zeker 24 uur dood is als hij op 20 december gevonden wordt door zijn ouders.

Wie was Marcel Hoogerbrugge precies?

De politie hoopt de moordenaar van Marcel Hoogerbrugge te achterhalen door een goed beeld van zijn leven te schetsen. Rechercheurs zijn daarom nog steeds op zoek naar mensen die weten met wie Marcel Hoogerbrugge omging. Vorige maand werd al een flyeractie gehouden, voor het huis van Hoogerbrugge aan de Dr. Anton Philipsstraat.
Hoogerbrugge leidde een teruggetrokken bestaan in zijn woning, blijkt uit de reconstructie van Opsporing Verzocht. De oud-luitenant die tot 2004 bij Defensie werkte, had geen baan en leefde van een uitkering. Hij keek vaak eindeloos filmpjes op zijn computer en vond het leuk om de vogeltjes buiten zijn huis te voeren.

Meer over de moord op Hoogerbrugge

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl