IJsbanen gedupeerd door valse briefjes van vijftig euro

RODEN - De ijsbanen in Roden en Peize zijn gedupeerd doordat mensen met vals geld hebben betaald. Bij het storten van de opbrengsten van vandaag en gisteren werden valse briefjes van vijftig euro ontdekt.
Voorzitter Jan Slenema van de ijsvereniging in Roden, waar twee keer met een vals biljet werd betaald, is er goed ziek van. "Het is heel waardeloos. Nu hebben we honderd euro schade en dat geld hebben we bij de ijsbaan hard nodig", vertelt Slenema. 

De ijsvereniging heeft maatregelen getroffen om vals geld te kunnen herkennen. Door middel van speciale stiften gaat Slenema voortaan controleren of de briefjes echt of nep zijn.  

Niet de enige
Ook de ijsbaan in Peize is gedupeerd. Daar werd één keer met een vals briefje van vijftig betaald. "Balen", zegt Arend Wekema van de ijsvereniging in Peize. "We hebben nu besloten dat mensen niet met briefjes van vijftig meer mogen betalen."

Marktplaats
Via de app Echt of Vals kun je controleren of je wel een echt biljet in je handen hebt. De politie verwijst voor een check naar de website van De Nederlandse Bank. Oplichters gebruiken de valse biljetten vaak voor het 'kopen' van spullen van Marktplaats.
Deel dit artikel: