CDA-lobby start petitie voor snelweg tussen Drenthe en Twente

Als het aan het CDA ligt komt er een nieuwe snelweg in Drenthe (Rechten: Jörn Reuvers / RTV Drenthe)
Als het aan het CDA ligt komt er een nieuwe snelweg in Drenthe (Rechten: Jörn Reuvers / RTV Drenthe)
ASSEN - Verschillende lokale afdelingen van het CDA zijn een petitie gestart om stemmen te verzamelen voor een snelweg tussen Drenthe en Twente.
bundelen de CDA-afdelingen van Hoogeveen en De Wolden hun krachten met meerdere Overijsselse afdelingen, om te lobbyen voor de komst van een snelweg die Drenthe beter moet verbinden met Overijssel.

Cruciaal voor leefbaarheid

De lobby van het CDA vindt dat het aanleggen van goede infrastructuur cruciaal is voor de leefbaarheid in het gebied tussen Hoogeveen, Zwolle, Almelo en Duitsland. Op 21 maart zal de lobby een brief sturen naar alle politieke partijen in de regio om ervoor te zorgen dat het onderwerp in de collegeakkoorden komt.
In de brief benadrukt het CDA dat een nieuwe snelweg zowel de veiligheid als de bereikbaarheid van de regio verbetert. Met name het inhalen via de andere weghelft op de N36 zou dan verleden tijd zijn. Daarnaast ontstaat er met de snelweg volgens het CDA een beter vestigingsklimaat voor bedrijven, doordat er een betere verbinding komt tussen de regio, de Randstad en Duitsland.

Hoogeveen kartrekker

Het initiatief komt van het CDA uit Hoogeveen, dat zich sinds het begin van vorig jaar hard maakt voor een nieuwe snelweg. Een goede oplossing is volgens de partij het ombouwen van de bestaande N-wegen tussen Hoogeveen en Almelo tot snelweg.

Lees meer: 'Snelweg Drenthe-Twente is nodig voor veiligheid en economie'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.