Moeder Sharleyne deze maand opnieuw voor de rechter

Hélène J. staat deze maand opnieuw voor de rechter (Rechten: archief RTV Drenthe)
Hélène J. staat deze maand opnieuw voor de rechter (Rechten: archief RTV Drenthe)
HOOGEVEEN/ASSEN - De moeder van Sharleyne, het meisje dat in juni 2015 van een flat in Hoogeveen viel, staat op 29 maart opnieuw voor de rechter.
De zaak wordt niet inhoudelijk behandeld. De rechters zullen de stand van zaken doornemen en eventueel een zittingsdatum plannen. De moeder van Sharleyne, Hélène J., werd op in oktober vorig jaar opnieuw opgepakt, nadat ze eerder was vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.
De moeder werd direct na de dood van het meisje als verdachte gezien, maar justitie liet haar gaan. De vader van Sharleyne liet het daar niet bij zitten en startte een procedure. Het hof in Leeuwarden oordeelde dat het Openbaar Ministerie de moeder alsnog moet vervolgen.

Lees meer: Advocaat moeder Sharleyne: Waar komt die getuige opeens vandaan

In een eerdere pro-formazitting liet het Openbaar Ministerie weten dat de moeder stomdronken was in de nacht dat haar dochter van de flat viel. Hélène J. heeft het meisje volgens justitie eerst gewurgd en daarna van de flat gegooid.
De rechtbank gaf de advocaat van de moeder de vorige zitting toestemming om een aantal getuigen te mogen verhoren. Het gaat dan bijvoorbeeld om politieagenten die in 2015 onderzoek naar de zaak deden en de bovenbuurman van de moeder. Die man verklaarde vorig jaar onder meer dat hij een klap hoorde in de nacht van de val. De advocaat van J. twijfelt sterk aan die verklaring.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.