Meerdere gegadigden voor Aarde, Water, Huis

Het kunstwerk Aarde, Water, Huis op de oorspronkelijke plek (Rechten: Marjan Koekoek)
Het kunstwerk Aarde, Water, Huis op de oorspronkelijke plek (Rechten: Marjan Koekoek)
ASSEN - Er zijn meerdere serieuze gegadigden die zich hebben gemeld voor het kunstwerk 'Aarde, Water, Huis' van kunstenaar Jan Jacobs Mulder.
Het kunstwerk heeft bijna vijfentwintig jaar bij het station van Assen gestaan maar kan nu gratis worden opgehaald bij de Werkgroep Monumentale Kunst. Het kunstwerk moest wijken voor de bouw van een nieuw station in Assen.
Lees meer: Gratis af te halen: 15 meter hoog kunstwerk
Blijft in Drenthe
"Meerdere mensen hebben zich gemeld. Hier zitten een aantal serieuze opties bij. Ook uit Drenthe. Ik denk dat er met een aantal weken duidelijkheid is of het kunstwerk hier kan blijven", zegt Norman Vervat van de Werkgroep Monumentale Kunst.

Gratis maar toch niet

Het kunstwerk is gratis af te halen, maar gaat de nieuwe eigenaar toch wel wat geld kosten. Het 15 meter hoge kunstwerk moet verplaatst worden en heeft een fundering nodig. Ook zal het schoongemaakt moeten worden en opnieuw geschilderd.

Annerveenschekanaal

Een initiatief om het kunstwerk naar Annerveenschekanaal te halen, sneuvelde bijvoorbeeld door de kosten die er mee gemoeid zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl