Lid motorclub No Surrender uit Zwolle blijft langer vastzitten

Lid No Surrender blijft langer vastzitten (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
Lid No Surrender blijft langer vastzitten (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
ZWOLLE - Het 50-jarige lid van motorclub No Surrender uit Zwolle dat afgelopen dinsdag werd aangehouden, blijft 14 dagen langer vastzitten.
De man wordt
van diefstal met geweld, mishandeling, bedreiging en afpersing.
Politie en justitie zijn sinds 2014 bezig met een groot onderzoek naar criminele activiteiten binnen No Surrender. In totaal zitten vijf leden vast. Henk Kuipers uit Emmen, een van de leiders van No Surrender zit sinds december achter de tralies. Zijn zaak komt op 15 maart voor het eerst voor de rechter.

Nog een No Surrender-lid

Ook een ander lid van de motorclub verdwijnt voorlopig weer achter de tralies. Hij had een aantal maanden in voorlopige hechtenis gezeten, omdat hij verdacht wordt van ontvoering en mishandeling van een ex-lid van No Surrender.
De voorlopige hechtenis werd eind 2017 door de rechtbank geschorst, waarbij de verdachte zich aan een aantal voorwaarden diende te houden. Dat lukte de 37-jarige man niet en hij zit sinds 7 maart weer in voorlopige hechtenis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl