Sisr sprint naar zege in Ronde van Drenthe

WIELRENNEN - Frantisek Sisr heeft de Ronde van Drenthe op zijn naam geschreven. De Tsjechische renner van CCC Sprandi Polkowice won de sprint van een vluchtersgroep.

De mannenkoers van de Ronde van Drenthe ging voor de eerste keer van start met de status van Hors Categorie op zak. De wedstrijd is dankzij de opwaardering de grootste koers van Nederland, na de Amstel Gold Race.

Lindeman
Bert-Jan Lindeman liet zich in eigen provincie uitstekend vooraan zien. De winnaar van 2012 aasde op een tweede zege in de Ronde van Drenthe, maar hij reed lek en moest de andere vluchters laten gaan. Lindeman kwam in deze wedstrijd voor de gelegenheid uit voor de nationale ploeg. Dat deed hij omdat zijn eigen team LottoNL-Jumbo ontbrak in Drenthe.

Gaatje te groot
Op de VAM-berg ontstond een kopgroep die uiteindelijk aangroeide tot tien renners. Hoewel het peloton nooit ver weg bleef, bleek het gaatje met de groep vooraan toch te groot. De koplopers mochten sprinten voor de winst en Sisr toonde zich de sterkste. Na 192 kilometer kwam hij voor de Belgen Dries de Bondt en Preben van Hecke over de finish.

Beste Nederlander was Wesley Kreder uit Leiden van Wanty-Groupe Gobert. Hij kwam als vijfde over de streep.
Deel dit artikel: