Dochter vermoorde Simon Lap wil erfenis terug van ex-stiefvader uit Assen

De officier eiste drie maanden cel en terugbetaling van het geld (Rechten: Pixabay)
De officier eiste drie maanden cel en terugbetaling van het geld (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Een 44-jarige man uit Assen wordt ervan verdacht 24.000 euro uit de erfenis van de doodgeschoten Simon Lap te hebben verduisterd.
Dit geld was bedoeld voor de dochter van Lap. De officier eist drie maanden cel en terugbetaling van het verduisterde geld.

21 kogels

Simon Lap werd op 25 oktober 1999 in Oude Pekela achter zijn woning door de buurman doodgeschoten. De twee ruzieden over de erfscheiding. De schutter schoot met een semi-automatisch wapen 21 kogels in het lijf van Lap. De dader kreeg voor doodslag twee jaar cel opgelegd.

Stiefvader

De Assenaar was van 2010 tot 2015 de nieuwe echtgenoot van de weduwe van Lap. Hij beheerde in die periode de rekeningen van zijn vrouw en stiefdochter. De dochter zag vorig jaar dat de erfenis was verdwenen. Ze vroeg opheldering bij haar inmiddels ex-stiefvader.
Maar het bleef stil. "Ik wil mijn geld terug en ik heb uiteindelijk aangifte gedaan”, zei ze tegen de rechter. Ze was die nieuwe klap nog niet te boven gekomen en vroeg daarom ook een schadevergoeding van 500 euro. De nalatenschap van haar vader was bedoeld voor een studie.
De Assenaar zei op zitting dat hij in overleg met zijn toenmalige vrouw deze bedragen overboekte. "Jammer dat u daar niet eerder mee bent gekomen”, zei de rechter. Zij besloot de ex-vrouw hierover te horen bij de rechter-commissaris. En stelde de zaak om die reden uit.

PGB

De Assenaar werd in oktober 2012 voor het verduisteren van PGB-geld en dronken rijden veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en drie maanden voorwaardelijk cel. Hij begeleidde van 2007 tot 2010 jongeren en boekte van een van hen 5.000 euro over naar zijn eigen rekening.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl