Terrein Prins Bernhardhoeve na jarenlange strijd in handen van gemeente

Wethouder Nina Hofstra met de akte van levering (Rechten: gemeente Tynaarlo)
Wethouder Nina Hofstra met de akte van levering (Rechten: gemeente Tynaarlo)
ZUIDLAREN - Na tien jaar steggelen over de toekomst van het terrein van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren is vandaag een belangrijke stap gezet: de gemeente Tynaarlo heeft het terrein officieel in handen gekregen.
Bijna 7 miljoen euro heeft Tynaarlo projectontwikkelaar Leyten betaald voor het terrein met een oppervlakte van 17 hectare. Eind november werd bekend dat de aankoop rond was. Vandaag heeft wethouder Nina Hofstra namens de gemeente haar handtekening gezet.

Regie in handen

“Er wordt al jaren gesproken over de invulling van het terrein, maar plannen kwamen tien jaar lang niet van de grond", vertelt Hofstra. "Er moesten steeds meerdere belangen worden gediend; de gemeentelijke belangen, maar ook de commerciële belangen van de grondeigenaar/projectontwikkelaar. Nu hebben we de regie volledig zelf in handen en kunnen we de vraag ‘wat is goed voor Zuidlaren?’ centraal stellen.”

Supermarkten?

Drie ondernemers die voor Zuidlaren van belang zijn - supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Aldi - hebben aangegeven dat ze graag en snel willen investeren in Zuidlaren. De huidige ondernemers in Zuidlaren zijn minder enthousiast: zij pleiten voor woningbouw op het terrein.

Lees meer: 'Drie supermarkten op terrein Prins Bernhardhoeve Zuidlaren'

Het is volgens Hofstra aan de nieuwe gemeenteraad en een nieuw college van burgemeester en wethouders om de uiteindelijke plannen vorm te geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl