Duurzaam energiebedrijf MeppelEnergie van start

MEPPEL - De gemeente Meppel heeft donderdagochtend MeppelEnergie opgericht. Een lokaal duurzaam energiebedrijf, dat de nog te bouwen woonwijk Nieuwveense Landen van energie moet voorzien.
MeppelEnergie is een initiatief van de gemeente Meppel en Rendo Duurzaam. De nieuwe woonwijk Nieuwveense Landen is door het ministerie aangewezen als Icoonproject. De wijk wordt gebouwd met een hogere energievorm dan wettelijk verplicht. Staatssecretaris Atsma van Milieu was bij de start van MeppelEnergie aanwezig. De eerste werkzaamheden in de woonwijk Nieuwveense Landen beginnen later dit jaar.

Klimaatagenda

De staatssecretaris heeft vorig jaar de Klimaatagenda 2011-2014 opgesteld. Deze agenda bevat vijf thema's waaronder Duurzame energieproductie. Doelstelling is om in het jaar 2020 twintig procent CO2-reductie en veertien procent duurzame energie te halen. De gemeente Meppel speelt met MeppelEnergie dan ook in op de wensen van de staatssecretaris.
Foto's: Daan Prest

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.