Politie hekelt gedrag omstanders bij dodelijk ongeluk Stadskanaal

Hulpverleners rukten massaal uit naar Stadskanaal (Rechten: Facefook/Politie Stadskanaal)
Hulpverleners rukten massaal uit naar Stadskanaal (Rechten: Facefook/Politie Stadskanaal)
STADSKANAAL - Het gedrag van omstanders bij het ongeluk, waarbij vanochtend in Stadskanaal een 84-jarige vrouw omkwam, leidde tot flinke irritatie bij politieagenten.
Na het ongeluk, waarbij twee auto's betrokken waren, werd een deel van de Poststraat afgezet. Op
dat op de afzetlinten 'Verboden Toegang Politie' staat. "Waarom denken mensen dan toch dat zo'n afzetting niet voor hen is?" schrijft hij. Je kunt een agent volgens hem niet erger irriteren dan door een afzetting te lopen.
Lees meer: Automobiliste overlijdt bij ongeluk in Stadskanaal
'Schop onder de kont'
Een zone wordt afgezet om de situatie overzichtelijk te houden en sporen intact te houden, legt hij uit. Omstanders die de afzetting negeren om bijvoorbeeld een foto te maken, zoals dat vanochtend gebeurde, kunnen rekenen op een hoop onbegrip. "Dan heb je ze niet op een rijtje! Het liefste geef ik je op z'n minst een schop onder je kont. Maar dat doe ik dan maar weer niet..."

Reddingspoging bestuurder

Veel hulpverleners rukten vanochtend uit naar de Poststraat. Behalve de politie en een ambulance waren er zeven brandweerauto's. Ook de bestuurder van de andere auto die bij het ongeluk betrokken was, sprong in het water om de vrouw te redden. Helaas kwam alle hulp te laat voor het bejaarde slachtoffer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl