Liever wethouder in Westerveld dan raadslid in Assen

Wilfried de Jong tijdens zijn installatie als plaatsvervangend raadslid (Rechten: Bob Bergsma)
Wilfried de Jong tijdens zijn installatie als plaatsvervangend raadslid (Rechten: Bob Bergsma)
ASSEN/DIEVER - Assenaar Wilfried de Jong (55) staat tijdens de komende raadsverkiezingen op de lijst bij D66 in Assen, maar kan ook wethouder worden voor Progressief Westerveld.
werd bekend dat de partij uit Westerveld De Jong naar voren schuift als kandidaat-wethouder. Raadslid worden in Assen, is ook nog mogelijk want De Jong staat daar op nummer 2 op de D66-lijst.

Geen en-en

Een dubbelfunctie zit er volgens De Jong niet in. "Ik wil graag wethouder worden in Westerveld. Er is daar een mooie samenwerking tussen D66 en GroenLinks. Westerveld is een gemeente die mij ook aan het hart gaat, dus daar kan ik met passie aan het werk"
Ondanks dat hij liever wethouder zou worden in Westerveld, zet De Jong geen streep door het raadslidschap in Assen. "Het maakt mij niet uit waar ik het D66-gedachtegoed uitdraag. Mocht ik met een overweldigende hoeveelheid stemmen in Assen gekozen worden, moet ik misschien mijn keuze heroverwegen."

Wel link met Assen

Mocht hij wethouder worden, dan betekent het volgens De Jong niet dat hij niets meer met Assen te maken zal hebben. Via de steunfractie zegt hij zijn kennis aan te blijven bieden voor de Drentse hoofdstad.
Lijsttrekker van D66 Assen Remi Moes liet eerder weten de keuze van De Jong te respecteren. "Er werd vroegtijdig aangegeven dat hij kandidaat-wethouder in Westerveld kon worden. Aan hem is uiteindelijk de keuze om zich als gekozen raadslid wel of niet te laten installeren", zei Moes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl