Stelling: Houtkachels moeten worden verboden

Moeten houtkachels worden verboden? (Rechten: Pixabay)
Moeten houtkachels worden verboden? (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Hij beschermt menig huishouden in Nederland tegen de kou: de houtkachel. Toch is er felle kritiek op de knusse warmtebron. Het gebruik van de kachel zou slecht zijn voor zowel de gezondheid als het milieu.
Dat is de uitkomst van het onderzoek van het Platform Houtrook en Gezondheid. Dat stuurde een brandbrief naar staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en spreekt daarin de hoop uit dat de aanschaf van de kachels nu ontmoedigd gaat wordt,
De brief is ondertekend door de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Groningen, vijf GGD's, het Longfonds, de Stichting Houtrookvrij, het RIVM en TNO.
Volgens oud-burgemeester Job Cohen, die het platform begeleidt, ervaart ruim tien procent van de Nederlanders overlast van houtrook. "Vooral voor mensen die astmatisch zijn en onder de houtrook wonen, kan dit fikse gezondheidsproblemen veroorzaken."

Stelling

Wat vind jij, nu blijkt dat de kachels schade veroorzaken: moeten de houtkachels in de ban worden gedaan, of moet iedereen zelf bepalen of hij of zij een houtkachel neemt?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over jezelf inzetten voor je buurt: Ik zet mij actief in voor mijn buurt. 63 procent gaf aan dit niet te doen. Er stemden in totaal 910 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl