Al dertien weken heerst de griep

De griep is nog steeds niet weg uit Nederland (Rechten: Pixabay.com)
De griep is nog steeds niet weg uit Nederland (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - De griepgolf in Nederland is nog altijd niet voorbij. Het is de dertiende week op rij dat veel mensen op bed liggen met griepachtige klachten, blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut Nivel.
Dat is veel langer dan normaal. Gemiddeld duurt een griepepidemie negen weken.

Officiële epidemie

Afgelopen week gingen 165 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepachtige klachten, ongeveer evenveel als de week daarvoor. Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie.
In het Noorden zijn meer griepgevallen dan in de rest van Nederland. Twee weken geleden waren in Drenthe, Friesland en Groningen 200 op de 100.000 mensen ziek, terwijl dat toen in de rest van Nederland op 140 per 100.000 personen lag.

Ziekenhuizen overvol

Huisartsen zien vooral veel jonge kinderen en ouderen met griepachtige verschijnselen. Daarbij zijn er dit jaar veel meer 65-plussers met longontsteking. Nederlandse ziekenhuizen liggen al weken overvol met grieppatiënten. Daardoor moesten veel ziekenhuizen operaties afzeggen.

Lees meer: Grote drukte in ziekenhuizen van Treant door griepepidemie

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.