Initiatiefnemer outletcenter Raymond Coronel zwaar teleurgesteld door afketsen plannen

Er komt geen outletcenter in Assen. Initiatiefnemer Raymond Coronel is zeer teleurgesteld over dat besluit (Rechten: RTV Drenthe)
Er komt geen outletcenter in Assen. Initiatiefnemer Raymond Coronel is zeer teleurgesteld over dat besluit (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - Raymond Coronel, initiatiefnemer van het outletcenter bij Assen, is zwaar teleurgesteld over de provinciale streep door zijn plannen.
"Ik ben er door verrast", laat hij in korte reactie weten. "Ik ben dan ook heel benieuwd naar de motivatie van de provincie."
Lees meer: Provincie zet streep door komst outletcenter Assen
Plannen bespreken
De plannen voor een outletcenter bij het TT Circuit spelen al sinds 2015. Coronel was er vanaf het begin van overtuigd dat het een succes zou worden, ook voor de binnenstad van Assen. Toch wilde de provincie dat hij zijn plannen aanpaste, toen er in 2017 zware kritiek op kwam.
Gedeputeerde Staten laten vandaag weten dat de nieuwe plannen toch nog teveel lijken op de oude en raden de komst van de outletcenter af. Coronel bestrijdt dat de nieuwe plannen gelijkenissen vertonen. "De visie was juist aangepast en met het beoogde hotel en de ijsbaan veel uitgebreider."
"Door nee te zeggen tegen het outletcenter blaast de provincie het hele plan op. Want je hebt een grote trekker als het outletcenter nodig om alle ander plannen voor elkaar te krijgen", aldus Coronel.

Lees meer: Toeristische Zone Assen-Zuid rekent op 2,5 miljoen bezoekers

Coronel is van plan om de aandeelhouders bij elkaar te roepen en de ontwikkelingen te bespreken. "We gaan ons beraden, ik weet nog niet wat we gaan doen. Misschien gaan we wel de strijd aan met de provincie. Je kunt het ook zonder de provincie doen. Dat is in Zevenaar ook gebeurd. Dan doorloop je de hele procedure en dan mag de provincie naar de Raad van State om te kijken of die het wel of niet goedkeurt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl