Aldi moet stoppen met heien in Smilde

Aldi moet van de gemeente stoppen met heien (Rechten: Robbert Oosting / RTV Drenthe)
Aldi moet van de gemeente stoppen met heien (Rechten: Robbert Oosting / RTV Drenthe)
SMILDE - Supermarktketen Aldi moet van de gemeente Midden-Drenthe tijdelijk stoppen met het bouwen van een nieuw filiaal in Smilde. Door heiwerkzaamheden is schade ontstaan aan omliggende woningen in het dorp.
In een reactie stelt Aldi zich schuldbewust op. "Het klopt dat er zich problemen hebben voortgedaan bij enkele bewoners tijdens het begin van de bouw van een nieuwe Aldi in Smilde. Het betreft het mogelijk ontstaan van scheuren in muren bij buurtbewoners."
Eerder heeft Aldi ook al klachten gehad van omwonenden, waarop de supermarktketen de manier van heien heeft aangepast. De trillingen die vrijkwamen door deze nieuwe heimethode waren alsnog boven de norm, waardoor de gemeente Midden-Drenthe vandaag een bouwstop heeft opgelegd.
De supermarktketen laat weten dat het heien inmiddels is stilgelegd en er 'andere methoden worden toegepast om de overlast te beperken'. Aldi zegt in gesprek te zijn met betrokkenen om te kijken naar de schade die is ontstaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.