Stelling: Ik slaap te weinig

Een op de vijf Nederlanders slaapt te weinig (Rechten: Pixabay)
Een op de vijf Nederlanders slaapt te weinig (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Het blijkt een breedgedragen probleem te zijn in ons land: slaaptekort. Een op de vijf Nederlanders heeft hier last van. Bij bijna de helft van deze groep heeft dit een negatieve weerslag op het dagelijks leven, bijvoorbeeld op de werkvloer.
Dit blijkt uit een Gezondheidsenquête van het CBS. Voor het onderzoek werden Nederlanders van twaalf jaar en ouder ondervraagd. Gevolgen van het slaaptekort zijn onder andere minder concentratievermogen, vergeetachtigheid en een slechter humeur.
Verder wordt duidelijk dat leeftijd en geslacht een rol spelen bij slaapproblemen. Vrouwen hebben er meer last van dan mannen en de moeilijkheden groeien mee met het ouder worden. Bij kinderen tussen de 12 en 16 jaar zegt 8 procent moeite te hebben met slapen. Bij de 75-plussers ligt dit percentage op 28 procent.

Stelling

Hoe zit dat bij u? Ligt u ook veel te woelen in bed, of haalt u uw slaapuren gewoon?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over babbeltrucs bij ouderen: Ik doe 's avonds de deur niet meer open. Driekwart van de stemmers houdt de deur in de avond dicht. In totaal stemden er 2.275 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl