Arriva reageert op laatste moment op ultimatum van vakbonden

Arriva reageert op ultimatum bonden (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
Arriva reageert op ultimatum bonden (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
HEERENVEEN - Arriva heeft op het laatste moment gereageerd op het ultimatum van de vakbonden FNV en VVMC. De vervoerder is daarbij niet ingegaan op de eisen van de bonden, maar zegt wel weer aan tafel te willen.
De bonden willen dat Arriva en collega-vervoerder Keolis hun machinisten binnen vijf jaar net zoveel betalen als de NS doet.
In een brief aan de bonden zeggen Arriva en Keolis 'voldoende aanknopingspunten te zien' om zo snel mogelijk weer met elkaar aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. De brief werd zo'n tien minuten voor het verstrijken van het ultimatum aan de bonden verstuurd, meldt RTV Noord.

Voorbereiden acties gaat door

Vakbondsbestuurder Pieter Beuzenberg (FNV) sluit ondanks de brief acties niet uit en zegt door te gaan met het voorbereiden ervan, en de acties niet op te schorten.
"Maar mocht het zijn dat de werkgevers ons serieus tegemoet willen komen, dan kijken we opnieuw of de acties doorgaan", zegt Beuzenberg. "We voeren een soort tweesporenbeleid. Aan de ene kant bereiden we acties voor, aan de andere kant willen we nu van Arriva en Keolis horen wat ze kunnen bieden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl