Valse start FC Emmen in laatste periode: 0-0

Anco Jansen was voor rust dichtbij de 1-0, maar scoorde niet (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - Alexander Bannink wilde al juichen, maar zag tot afgrijzen van zichzelf en de 2850 toeschouwers in het stadion van FC Emmen zijn poging voor een leeg doel in het zijnet verdwijnen. Het had de 1-0 moeten zijn. Maar het bleek een jammerlijke misser. Daardoor startte FC Emmen de vierde en laatste periode met een 0-0 gelijkspel tegen Helmond Sport.
Door het gelijkspel kent Emmen een valse start in deze periode. In de reguliere stand deed FC Emmen wel goede zaken. De Drentse club liep namelijk uit op FC Dordrecht in het gevecht om een plek die vrijstelling betekent voor de eerste ronde in de play-offs. De voorsprong van Emmen op deze club bedraagt zeven punten.

Geparkeerde bus

De wedstrijd op de (k)Oude Meerdijk was een kopie van het duel dat vorige week vrijdag in Emmen werd gespeeld tegen Jong AZ: de thuisclub in balbezit en de bus geparkeerd door de gasten.

Veel balbezit, weinig echte kansen

FC Emmen creëerde ondanks het vele balbezit weinig kansen. Anco Jansen was er voor rust wel twee keer dichtbij. Zijn eerste poging, uit een corner, werd door Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel gekeerd. De tweede kans was groter. Na een fraaie solo probeerde de aanvallende middenvelder een wippertje, maar weer pareerde de keeper. Ook Cas Peters zag een kopbal gekeerd worden door de doelman en datzelfde geldt voor Keziah Veendorp, al had Van Gassel met die inzet de grootst mogelijke moeite.

Ook kansen voor Helmond Sport

Kort na rust kreeg ook Helmond Sport een kans. Met wat geluk viel de bal voor de voeten van Jordy Thomassen, maar hij scoorde niet en in de rebound schoot Stephen Warmolts (de Drent in Brabantse dienst) in het zijnet. Kort daarna had het 1-0 moeten zijn, maar Bannink kreeg de bal voor een leeg doel niet tussen de palen. De dominantie van FC Emmen bleef, maar voor de goal van Helmond Sport gebeurde er te weinig. Daar veranderde de wissel - Mario Bilate eruit voor Youri Loen - niet veel aan. Vijf minuten voor tijd kreeg Helmond Sport bijna nog een onverdiende driepunter, maar Verkennis stuitte op Dennis Telgenkamp. In blessuretijd schoot Glenn Bijl nog gevaarlijk van afstand, maar zijn inzet ging dertig centimeter naast.