Asser raadsleden op de knieën voor regenboogzebrapad

ASSEN - Vrolijke kleuren op het zebrapad bij het Koopmansplein in Assen. Raadsleden uit Assen gingen daar vandaag aan de slag met stoepkrijt. Niet om campagne te voeren, maar om te laten zien dat Assen een regenbooggemeente is.
Er komt komend voorjaar een definitief zebrapad in regenboogkleuren bij De Nieuwe Kolk in Assen. Daarmee wil de stad aandacht vragen voor de sociale acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele mensen (LHBTI’ers).
Lees meer: GroenLinks breekt lans voor homo's en lesbiennes: Drenthe als regenboogprovincie
"Het is noodzakelijk dat er aandacht komt voor LHBTI'ers", vindt GroenLinks Statenlid Henk Nijmeijer. Dankzij Nijmeijer werd Drenthe de eerste regenboogprovincie van Nederland. "Nog steeds hoor je meldingen van molestaties. En onlangs was er nog een heel mooie advertentie die ophef veroorzaakte in Nederland. Ik ben blij dat de raadsleden in deze campagnetijd samenwerken om hier aandacht voor te vragen."
In veel plaatsen over de hele wereld zijn al regenboogzebrapaden aangebracht. Drenthe is de eerste regenboogprovincie van Nederland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl