Stelling: Je kunt niet alles zeggen wat je vindt

Moet je alles kunnen zeggen wat je vindt? (Rechten: Pixabay)
Moet je alles kunnen zeggen wat je vindt? (Rechten: Pixabay)
ASSEN - 'Kopvoddenmongool' en 'zwarte aap'. Het is een greep uit de scheldwoorden die kandidaat-raadslid Ugbaad Kilincci naar haar hoofd kreeg afgelopen zaterdag. Naar aanleiding van het incident zei burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout dat we niet zomaar alles moeten zeggen wat we vinden.
ziet een kentering in de Nederlandse samenleving. "Er is een verharding gaande. Het gemak waarop mensen opmerkingen maken over elkaars uiterlijk en afkomst, zie ik toenemen. Denk na wat je woorden kunnen betekenen voor anderen." En ook D66-fractievoorzitter Carmen Hoogeveen maakt zich zorgen over de
.
Anderen wijzen juist op de vrijheid van meningsuiting. Die groep vindt dat je er daarom wel alles uit moet kunnen flappen, ondanks dat de lijn tussen het uiten van je mening en het beledigen van iemand erg dun kan zijn.

Stelling

Hoe kijkt u hier tegenaan? Moeten er grenzen zijn voor wat je wel en niet kan zeggen, of hoort er geen 'limiet' te zijn?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Vrijdag ging de stelling over slecht slapen: Ik slaap te weinig. 61 procent is het daarmee eens. In totaal stemden er 1.962 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl