Stelling: ​WK wielrennen mag wel miljoenen kosten

Mogen de WK wielrennen in Drenthe en Groningen volgens u wel miljoenen kosten? (Rechten: archief RTV Drenthe)
Mogen de WK wielrennen in Drenthe en Groningen volgens u wel miljoenen kosten? (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De wereldkampioenschappen (WK) wielrennen in Drenthe en Groningen zijn een stuk dichterbij. De internationale wielerkoepel UCI heeft de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands (Sccnn) gevraagd om de WK al in 2020 te organiseren.
lobbyt voor de Sccnn. Zij heeft goede hoop op het binnenhalen van de WK in Drenthe en Groningen. Dat moet in 2020 gebeuren, omdat de UCI de WK-opdracht van de regio Veneto in Italië terug heeft gekregen. Vicenza en Venetië haken af, omdat het aan politiek en maatschappelijk draagvlak ontbreekt.
De totale kosten voor het organiseren bedragen rond de 16 miljoen euro. De stichting hoopt op een garantstelling van 10 miljoen euro van de provincies. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport moet 2,5 miljoen euro voor zijn rekening nemen. De overige 3 miljoen moet van het lokale bedrijfsleven komen. De WK duren in totaal tien dagen en worden in meer dan dertig landen live uitgezonden.

Stelling

Wat vindt u? Mag het organiseren van de WK wielrennen in Noord-Nederland wel miljoenen kosten? Of vindt u dat weggegooid geld?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over het incident met kandidaat-raadslid Ugbaad Kilincci: Je kunt niet alles zeggen wat je vindt. Een ruime meerderheid van bijna 84 procent is het daarmee eens. In totaal stemden er 2.644 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl