Aanleg pumptrackbaan Veenoord twee maanden later door kermisvergunning

De aanleg van  de pumptrackbaan is vertraagd (Rechten: Pumptrack Veenoord)
De aanleg van de pumptrackbaan is vertraagd (Rechten: Pumptrack Veenoord)
VEENOORD - De aanleg van de zogeheten pumptrackbaan in Veenoord gaat twee maanden later starten dan gepland. Een pumptrackbaan is een soort kleine BMX-baan.
De gemeente Emmen heeft namelijk een vergunning voor een kermis op het terrein afgegeven. Hierdoor kan er niet in mei begonnen worden met de aanleg van de baan, maar later in de zomer. De baan komt naast de Werkhorst, op het evenemententerrein.
Een precieze datum voor de start van de aanleg is er nog niet. "We hopen over twee weken een datum te kunnen prikken", vertelt initiatiefnemer Raimond de Roo.

Fietsen in de zomer

Deze zomer kan er wel gewoon gefietst worden op de pumptrack. "De aanleg duurt ongeveer twee tot drie weken", aldus De Roo.
Een groep initiatiefnemers is al jaren bezig met het realiseren van een pumptrack. Op die baan kan er zonder te trappen gefietst worden. Door de golvende beweging van de baan en het maken van een op en neergaande beweging (pumping) gaat de fiets vooruit.

Crowdfunding

Pumptrack Veenoord heeft ruim 25.000 euro nodig om de baan aan te leggen in het dorp en heeft daarom een crowdfundingsactie opgezet. "Deze loopt nog twee weken", zegt De Roo. "We hebben nog 3.500 euro nodig."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.